afdruk met streep ADF

Weg met die strepen bij scannen en kopieren

Strepen bij scannen of kopiëren vanuit de (ADF) automatische documentinvoer.

 

[one_fourth].[/one_fourth][one_half]
Resultaat van een vervuilde ADF
Resultaat van een vervuilde ADF

Wanneer de printopdrachten uit uw machine er netjes uitzien kunt u ervan uitgaan dat de cartridges in orde zijn, dat is alvast een meevaller. Echter verschijnen er verticale strepen , dus van boven naar beneden, op kopieën en in gescande documenten vanuit de ADF (automatische documentinvoer) dan is dit simpel te verhelpen.

De strepen kunnen zwart of gekleurd zijn en kunnen ook zichtbaar worden als u de fax gebruikt of documenten digitaal wilt verzenden. Bij digitaal verzenden kunt u denken aan scannen naar map of scannen naar e-mail.

 

De (ADF) automatische documentinvoer is vervuild.

Als je een kopie maakt door het origineel op de glasplaat te leggen zal de scanner het origineel inscannen, het origineel ligt dus stil en de scanner beweegt.

Bij een ADF is het precies andersom. Het origineel beweegt en de scanner staat stil.

Wanneer de originelen in de ADF liggen worden ze één voor één door de ADF getrokken. De scanner scant door een glazenplaatje de originelen. Als deze glasplaat vuil is krijg je direct een streep op de afdruk.

Locatie glasplaat ADF
Locatie glasplaat ADF

Dit vuil kan van alles zijn, onder andere stof, papier of tonerstof, correctievloeistof of -tape en nog veel meer. Ook kleine spikkeltjes kunnen ertoe leiden dat de scanner het origineel niet goed kan “lezen”. Resultaat is een streep op de kopieën of scans via de ADF.

 

De (ADF) automatische documentinvoer schoonmaken.

De vervuiling is vaak niet gemakkelijk zichtbaar, pas als de scanner aanstaat en het licht schijnt zal u het goed kunnen zien.

Als u een zaklamp heeft of een app heeft met deze functie kunt u de glasplaat goed bekijken.

Met een zachte doek die een beetje vochtig is kunt u het glas schoonmaken. Soms is dit niet genoeg, correctievloeistof is bijvoorbeeld lastig weg te halen. Probeer dit voorzichtig met je nagels weg te krabben. Dit werkt prima!

Vervuiling van de ADF
Vervuiling van de ADF

 

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u uiteraard ook even contact met ons opnemen.

 

 

[/one_half][one_fourth_last].[/one_fourth_last]

 

 

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!