afdruk met streep ADF

Weg met die strepen bij scannen en kopieren

Strepen bij scannen of kopiëren vanuit de (ADF) automatische documentinvoer.

 

[one_fourth].[/one_fourth][one_half]
Resultaat van een vervuilde ADF
Resultaat van een vervuilde ADF

Wanneer de printopdrachten uit uw machine er netjes uitzien kunt u ervan uitgaan dat de cartridges in orde zijn, dat is alvast een meevaller. Echter verschijnen er verticale strepen , dus van boven naar beneden, op kopieën en in gescande documenten vanuit de ADF (automatische documentinvoer) dan is dit simpel te verhelpen.

De strepen kunnen zwart of gekleurd zijn en kunnen ook zichtbaar worden als u de fax gebruikt of documenten digitaal wilt verzenden. Bij digitaal verzenden kunt u denken aan scannen naar map of scannen naar e-mail.

 

De (ADF) automatische documentinvoer is vervuild.

Als je een kopie maakt door het origineel op de glasplaat te leggen zal de scanner het origineel inscannen, het origineel ligt dus stil en de scanner beweegt.

Bij een ADF is het precies andersom. Het origineel beweegt en de scanner staat stil.

Wanneer de originelen in de ADF liggen worden ze één voor één door de ADF getrokken. De scanner scant door een glazenplaatje de originelen. Als deze glasplaat vuil is krijg je direct een streep op de afdruk.

Locatie glasplaat ADF
Locatie glasplaat ADF

Dit vuil kan van alles zijn, onder andere stof, papier of tonerstof, correctievloeistof of -tape en nog veel meer. Ook kleine spikkeltjes kunnen ertoe leiden dat de scanner het origineel niet goed kan “lezen”. Resultaat is een streep op de kopieën of scans via de ADF.

 

De (ADF) automatische documentinvoer schoonmaken.

De vervuiling is vaak niet gemakkelijk zichtbaar, pas als de scanner aanstaat en het licht schijnt zal u het goed kunnen zien.

Als u een zaklamp heeft of een app heeft met deze functie kunt u de glasplaat goed bekijken.

Met een zachte doek die een beetje vochtig is kunt u het glas schoonmaken. Soms is dit niet genoeg, correctievloeistof is bijvoorbeeld lastig weg te halen. Probeer dit voorzichtig met je nagels weg te krabben. Dit werkt prima!

Vervuiling van de ADF
Vervuiling van de ADF

 

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u uiteraard ook even contact met ons opnemen.

 

 

[/one_half][one_fourth_last].[/one_fourth_last]

 

 

Gratis verzending op alle orders boven de: NL € 50,- | BE € 100,-

 

Nederland
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 50,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 5,95 aan verzendbijdrage.

 

België
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 100,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 9,95 aan verzendbijdrage.

 

Uw bestelling afhalen in onze winkel is natuurlijk altijd gratis!

 

Sluiten
Zoeken sluiten
[wd_asp id=2]
[wd_asp id=6]

Haal uw bestelling (vandaag al)

op in onze winkel!

Bestel tot een uur voor sluitingstijd en haal vandaag al uw bestelling op in onze winkel in Hoorn aan het Breed nummer 8 (mits op voorraad).

Winkel:
Breed 8
1621 KB, Hoorn
0229 214 334
klantenservice@cartridgecity.nl

Sluiten

Maandag t/m zaterdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Bestelt u voor 15:00 op maandag t/m zaterdag dan gaat uw bestelling die zelfde dag nog met DHL mee. 80% van de pakketten levert DHL de volgende dag (behalve op zondag). Het kan dus helaas voorkomen dat uw bestelling 1 of 2 dagen later wordt geleverd door DHL. Hier hebben wij helaas geen invloed op. 

Sluiten

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!