WPS Knop Blog

Waar vind ik de WPS knop?

Waar vind ik de WPS knop?

Dit is een vraag die wij de laatste tijd erg vaak krijgen. Waar vind ik de WPS-knop? Veel toegangspunten (routers of hubs) hebben een WPS knop. Bij de knop op de router of hub staat ‘WPS’ met een logo van 2 pijltjes in een rondje (zie hierboven). WPS staat overigens voor Wi-Fi Protected Setup.

Wanneer u een printer draadloos probeert aan te sluiten op uw netwerk moet de printer toegang krijgen tot uw modem/router. Tegenwoordig zijn bijna alle draadloze netwerken beveiligd met een wachtwoord. Dit wachtwoord kan de printer niet raden.  Fabrikanten van printers kiezen er tegenwoordig vaak voor om de draadloze installatie via de WPS-knop uit te voeren. Dit is in theorie de makkelijkste manier van verbinden. Zoek voordat u gaat beginnen met de draadloze installatie even op uw toegangspunt naar de WPS-knop zodat u die tijdens de installatie snel kunt indrukken.

Printer installeren via WPS

Er zijn twee manieren:

1.Printers zonder scherm.
Printers zonder scherm op de printer hebben vaak een WiFi knop op de printer. Kijk in het boekje van de printer of zoek op Google op: “Printernaam” draadloos installeren. U komt dan vaak op de website van de fabrikanten me de stappen die u moet volgen om uw printer draadloos aan te kunnen melden op uw toegangspunt. Het toegangspunt moet over een fysieke WPS-drukknop beschikken.

2. Printer met scherm.
Printers met een scherm kunnen via het schermpje de WPS setup starten. Vaak staat dit onder instellingen of onder WLAN instellingen. Kijk in het boekje van uw printer of Google op: “printernaam” draadloos installeren. Daar geven ze precies aan waar u de WPS setup kunt starten.

Tijdens de WPS setup wordt u gevraagd de WPS-knop op uw toegangspunt (modem, router, hub) in te drukken binnen een bepaalde tijd. Wanneer de printer vraagt om de WPS-knop in te drukken loopt u naar uw toegangspunt om de WPS knop in te drukken. Bij nieuwere huizen zit het toegangspunt vaak in de meterkast, bij oudere huizen zit hij vaak in de woonkamer. De printer krijgt nu toestemming om verbinding te maken met het netwerk. U hoeft nu geen wachtwoord in te vullen en het draadloos aanmelden van de printer op het netwerk is zeer eenvoudig en snel verlopen.

Draadloos installeren zonder WPS

Er zijn twee manieren:

1. Printer zonder scherm.
Beschikt uw toegangspunt niet van een fysieke WPS-drukknop dan dient u uw printer draadloos te installeren via de software van de fabrikant en een USB-kabel. De naam en het wachtwoord worden dan via de USB-kabel in uw printer geschreven.

2. Printer met scherm.
Kies voor de “standaard” installatie. De printer gaat dan opzoek naar uw toegangspunt. De printer zal met een lijst van toegangspunten komen, selecteer die van u. De printer zal nu vragen om uw wachtwoord in te vullen. Dit is het wachtwoord die uw WiFi beveiligd. De meeste mensen hebben nog steeds het standaard wachtwoord dat ze hebben gekregen van Ziggo of KPN. Dit wachtwoord staat vaak vermeld op uw toegangspunt.

Nieuwe cartridges nodig?

Bestel de cartridges voor uw Canon printer heel gemakkelijk en snel via onze webshop. Zoek op de Canon Inkt Printers pagina naar uw printer of gebruik de zoekbalk midden bovenin. Of vindt uw cartridge heel gemakkelijk hier onder:

[porto_products title=”Huismerk” view=”grid” column_width=”4″ ids=”3482, 3486, 3490, 3498, 3502, 3510, 3538, 3542, “]

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!