Verrassende oplossingen voor gebruikte cartridges

Initiatieven om cartridges op andere manieren te recyclen

 

Wereldwijd wordt er steeds meer gekeken hoe de plastic soep en de grote hoeveelheid afval aangepakt kan worden. Documentaires als Blue Planet 2 laten zien wat voor impact afval heeft op de natuur en uiteindelijk de kwaliteit van leven.  Ook cartridges hebben hier een aandeel in. CartridgeCity heeft een fysieke winkel en daardoor zijn wij ook in staat om het grootste gedeelte van de bij ons terug gebrachte cartridges te hergebruiken. Verkochte cartridges via webwinkels komen daar zelden weer terug en belanden vaak niet op de juiste plek.

Wat het nog lastiger maakt is dat bij milieustraten er regelmatig heel moeilijk wordt gedaan als mensen met bijvoorbeeld tonercartridges komen. Hoe fijn zou het zijn als je dit toch gewoon kon afgeven en dat het daarna ook nog een keer een andere bestemming vind. Hierbij wat voorbeelden van hoe het wereldwijd ook opgelost kan worden:

1. EWood – meubels gemaakt van gerecyclede cartridges. Een Australisch bedrijf maakt van ingezamelde tonercartridges en printers een materiaal gelijkwaardig aan hout. Ze maken daar tuinbanken, schuttingen en ligbedden van. Het materiaal is duurzaam, niet giftig en heeft een lange levensduur.


 

 

2. Lousy Ink – een recycle bedrijf van cartridges vangt de inkt op die uit geplette cartridges loopt. Deze worden in grote vaten opgestuurd naar Lousy Ink. Deze maakt er inkt voor kunstenaars van. Tevens maken ze fineliners van de materialen van oude cartridges.

 

 

 

3. Fietspaden gemaakt van inktcartridges – Ook in Australië hebben ze een 17 kilometer lang fietspad gemaakt van plastic. Hier zijn onder andere ook gerecyclede cartridges voor gebruikt.

 

 

 

Hopelijk komen er ook in Nederland de komende jaren meer van dit soort initiatieven.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Gratis verzending op alle orders boven de € 30,-

Op alle bestellingen met een orderwaarde van minstens € 30,- rekenen wij geen verzendbijdrage. Daaronder betaald u slecht € 3,95 aan verzendbijdrage. Het is ook mogelijk om uw bestelling in onze winkel in Hoorn op te halen. U kunt dit op de bestelpagina aangeven. 

Sluiten
Zoeken sluiten
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) Cookies te plaatsen op uw computer.