Verrassende oplossingen voor gebruikte cartridges

Initiatieven om cartridges op andere manieren te recyclen

 

Wereldwijd wordt er steeds meer gekeken hoe de plastic soep en de grote hoeveelheid afval aangepakt kan worden. Documentaires als Blue Planet 2 laten zien wat voor impact afval heeft op de natuur en uiteindelijk de kwaliteit van leven.  Ook cartridges hebben hier een aandeel in. CartridgeCity heeft een fysieke winkel en daardoor zijn wij ook in staat om het grootste gedeelte van de bij ons terug gebrachte cartridges te hergebruiken. Verkochte cartridges via webwinkels komen daar zelden weer terug en belanden vaak niet op de juiste plek.

Wat het nog lastiger maakt is dat bij milieustraten er regelmatig heel moeilijk wordt gedaan als mensen met bijvoorbeeld tonercartridges komen. Hoe fijn zou het zijn als je dit toch gewoon kon afgeven en dat het daarna ook nog een keer een andere bestemming vind. Hierbij wat voorbeelden van hoe het wereldwijd ook opgelost kan worden:

1. EWood – meubels gemaakt van gerecyclede cartridges. Een Australisch bedrijf maakt van ingezamelde tonercartridges en printers een materiaal gelijkwaardig aan hout. Ze maken daar tuinbanken, schuttingen en ligbedden van. Het materiaal is duurzaam, niet giftig en heeft een lange levensduur.


 

 

2. Lousy Ink – een recycle bedrijf van cartridges vangt de inkt op die uit geplette cartridges loopt. Deze worden in grote vaten opgestuurd naar Lousy Ink. Deze maakt er inkt voor kunstenaars van. Tevens maken ze fineliners van de materialen van oude cartridges.

 

 

 

3. Fietspaden gemaakt van inktcartridges – Ook in Australië hebben ze een 17 kilometer lang fietspad gemaakt van plastic. Hier zijn onder andere ook gerecyclede cartridges voor gebruikt.

 

 

 

Hopelijk komen er ook in Nederland de komende jaren meer van dit soort initiatieven.

Gratis verzending op alle orders boven de: NL € 50,- | BE € 100,-

 

Nederland
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 50,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 5,95 aan verzendbijdrage.

 

België
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 100,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 9,95 aan verzendbijdrage.

 

Uw bestelling afhalen in onze winkel is natuurlijk altijd gratis!

 

Sluiten
Zoeken sluiten
[wd_asp id=2]
[wd_asp id=6]

Haal uw bestelling (vandaag al)

op in onze winkel!

Bestel tot een uur voor sluitingstijd en haal vandaag al uw bestelling op in onze winkel in Hoorn aan het Breed nummer 8 (mits op voorraad).

Winkel:
Breed 8
1621 KB, Hoorn
0229 214 334
klantenservice@cartridgecity.nl

Sluiten

Maandag t/m zaterdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Bestelt u voor 15:00 op maandag t/m zaterdag dan gaat uw bestelling die zelfde dag nog met DHL mee. 80% van de pakketten levert DHL de volgende dag (behalve op zondag). Het kan dus helaas voorkomen dat uw bestelling 1 of 2 dagen later wordt geleverd door DHL. Hier hebben wij helaas geen invloed op. 

Sluiten

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!