HP Photosmart 5520 Blog

Review HP Photosmart 5520 (CX042B) met HP 364

De HP Photosmart 5520 (CX042B) is alweer een tijdje op de markt, maar gezien het feit dat deze all-in-one inkjetprinter nog altijd op grote schaal wordt aangeboden door menig winkel, wilden wij hem toch nog even onder de loep nemen.

De HP Photosmart 5520 is een draadloze all-in-one (printen, scannen & kopiëren) bedoeld voor thuisgebruik. Middels WiFi maakt u deze printer onderdeel van uw draadloze netwerk. En dankzij HP ePrint is het mogelijk om rechtstreeks vanaf verscheidene iOS en Android apparaten te printen. Automatisch dubbelzijdig printen moet ook lukken en er passen maximaal 80 A4-tjes in de papierinvoer. Door middel van een touchscreen laat de 5520 zich eenvoudig bedienen.

[porto_products title=”Bespaar met onze huismerk cartridges” view=”grid” columns=”5″ ids=”4552,4547,4520,4537,4531″]

Aan de slag met de HP Photosmart 5520

De HP Photosmart 5520 (CX042B) maakt gebruik van 4 afzonderlijk vervangbare inktpatronen uit de HP 364 serie. Deze zagen we eerder al terug bij de voorlopers van de 5520, onder andere de HP Photosmart 5510, 5515 en daarvoor de B109 en B110. Deze 4 patronen worden geplaatst in de printkop die niet te vervangen is. De meegeleverde HP 364 patronen zijn startvarianten, zogeheten setup cartridges. Deze  bevatten dan ook niet veel inkt.

Na installatie van de printer is het tijd voor het testen van de belangrijkste functie: het printen! Hierbij hebben we de printer onderworpen aan een duurtest van een aantal weken, om zo te kunnen zien of de printkop bevattelijk is voor uitdroging. De eerste paar printjes op gewoon papier zagen er in ieder geval prima uit. Dit kunnen we niet zeggen over de fotokwaliteit. Wanneer we namelijk een foto afdrukken met daarop een zwarte sterrenhemel, komt deze er donkergrijs en blauw uit. Dit zal met name te maken hebben met het ontbreken van een zwart fotopatroon. Op fotopapier worden namelijk de drie kleuren samengesteld om zwart te maken.

Na de printer een week niet gebruikt te hebben, zien we bij de afdruk helaas al tekenen van verdroging. Aan de linkerzijde van de pagina zien we zwarte vegen, waar het een egaal zwart vlak had moeten zijn. Ook lopen er horizontale witte strepen door de tekst. Kleur doet het nog prima. Na 2 printkopreinigingen is zwart weer helemaal terug.

Een paar dagen later. De printer geeft aan dat de kleurenpatronen leeg zijn en vervangen moeten worden. Hij print echter nog prima dus we gaan nog even door. Echter is het nu wel belangrijk om de kwaliteit van de afdrukken goed in de gaten te houden. Als de afdrukkwaliteit namelijk minder wordt, omdat het patroon daadwerkelijk leeg is, dient dit patroon zo snel mogelijk vervangen te worden. Hierdoor kan permanente schade aan de printkop voorkomen worden. Een extra set inktpatronen is dan ook geen overbodige luxe.

Weer een paar dagen later. Er ontbreken weer behoorlijke gedeeltes in de zwarte afdrukken. Reinigen maakt het dit maal alleen maar erger. We vermoeden dat de cartridge leeg is, echter heeft de printer over het zwarte patroon nog geen melding gegeven. We plaatsten een vervangend patroon van ons eigen merk. Ook hebben gelijk de kleuren maar even vervangen. Na het vervangen van de inktpatronen voert de printer automatisch een reiniging uit. Resultaat: kwaliteit weer in orde!

Het papier wordt aan de onderkant van de printer ingevoerd. In sommige reviews wordt geschreven dat de printer het papier niet altijd goed pakt. Wij gebruiken hier eigenlijk altijd Double A papier. En daarmee hebben we ook bij de De HP Photosmart 5520 nog geen papierstoring gehad.

Conclusie review HP Photosmart 5520

De HP Photosmart 5520 is dus gevoelig voor uitdroging en niet nauwkeurig wat het inktniveau betreft. Dit is echter inherent aan de HP 364 inktpatronen. Deze werken namelijk via een chip die alles op basis van schatting doet. Dit in tegenstelling tot Canon printers met afzonderlijke inktpatronen die, naast het uitlezen van de chip, ook door de patronen heen ‘kijken’. Hierdoor krijg je pas een leegmelding wanneer de cartridge daadwerkelijk leeg is. Daar kan HP dus nog wat van leren.

Heeft u een HP Photosmart 5520 en wilt u voordeliger printen? Bestel dan de HP 364XL cartridges met hoge capaciteit:

[porto_products view=”grid” columns=”5″ ids=”4552,4547,4520,4537,4531″] [porto_products view=”grid” columns=”5″ ids=”4553,4548,4521,4538,4532″]

Gratis verzending op alle orders boven de: NL € 50,- | BE € 100,-

 

Nederland
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 50,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 5,95 aan verzendbijdrage.

 

België
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 100,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 9,95 aan verzendbijdrage.

 

Uw bestelling afhalen in onze winkel is natuurlijk altijd gratis!

 

Sluiten
Zoeken sluiten
[wd_asp id=2]
[wd_asp id=6]

Haal uw bestelling (vandaag al)

op in onze winkel!

Bestel tot een uur voor sluitingstijd en haal vandaag al uw bestelling op in onze winkel in Hoorn aan het Breed nummer 8 (mits op voorraad).

Winkel:
Breed 8
1621 KB, Hoorn
0229 214 334
klantenservice@cartridgecity.nl

Sluiten

Maandag t/m zaterdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Bestelt u voor 15:00 op maandag t/m zaterdag dan gaat uw bestelling die zelfde dag nog met DHL mee. 80% van de pakketten levert DHL de volgende dag (behalve op zondag). Het kan dus helaas voorkomen dat uw bestelling 1 of 2 dagen later wordt geleverd door DHL. Hier hebben wij helaas geen invloed op. 

Sluiten

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!