Canon Pixma MG5550

Review: Canon MG5550

Canon heeft alweer een opvolger voor de MG5450, namelijk de MG5550. In deze review ga ik u uitleggen of dit een ideale printer voor u is of dat u toch beter een ander kunt nemen.

In de doos

In de doos zit de printer, 5 setup patronen (Zwart, fotozwart, cyaan, magenta en geel), stroomkabel, installatiehandleiding, beknopte gebruikshandleiding en een vel uitlijnpapier. Een USB-kabel wordt niet meegeleverd. Dit gebeurt vrijwel nooit bij nieuwe printers aangezien de fabrikanten er van uit gaan dat u al een USB kabel hebt van de vorige printer. Daarnaast is deze printer draadloos te gebruiken via uw wifi netwerk en is een USB-kabel dus niet noodzakelijk.

Installeren

U kunt de printer op 2 manieren aansluiten, namelijk bedraad via een USB-kabel en draadloos via uw wifi netwerk. Wilt u de Canon MG5550 via een USB-kabel aansluiten dan dient u eerst de printer aan te zetten en de stappen te volgen die op het scherm van de printer verschijnen. U kunt gelijktijdig de CD-ROM, die bij de printer is geleverd, in uw computer plaatsen en de software installeren. Kies voor de installatie met een USB-kabel en niet de draadloze installatie. Pas wanneer de software op de computer vraagt om de USB-kabel aan te sluiten sluit u pas de kabel aan tussen de printer en de computer.

Wilt u de Canon MG5550 draadloos gebruiken, dan dient u de printer aan te melden op uw wifi netwerk. U heeft dus een draadloze modem of router nodig om de printer op aan te melden. Zorg er voor dat u de printer heeft aangezet en dat u de stappen op het schermpje van de printer heeft gevolgd zodat de printer klaar is voor gebruik. U kunt nu naar de instellingen gaan op de printer zelf en daar voor wifi-instellingen kiezen. De printer zal u nu naar de WPS knop vragen, u kunt deze stap het beste overslaan en kiezen voor handmatig toevoegen. De printer gaat nu opzoek naar een netwerk in uw omgeving, dit kan dus zowel die van u als die van de buren zijn. Kies uw netwerk. De printer zal nu om het wachtwoord vragen waarmee uw netwerk is beveiligd. Type het wachtwoord in en bevestig dit wachtwoord. Mocht u alles goed hebbe gedaan is de Canon MG5550 nu verbonden met uw netwerk en kunt u de printer vinden met uw apparaten. Plaats de CD-ROM in de computer om de software van de printer op de computer te installeren. Kies voor de draadloze installatie, de software gaat opzoek naar de printer in uw netwerk. Wanneer u de printer correct hebt aangemeld zou hij vrij snel gevonden moeten worden.

Printen met iPad, iPhone en Android

De Canon MG5550 ondersteund Apple Airprint voor apple iOS apparaten en Google Cloud printing voor Android apparaten. Airprint werkt direct nadat u de printer op uw netwerk hebt aangemeld. Google Cloud printing is iets meer werk que instellen. We hebben een handleiding op onze site staan die kunt uw hier downloaden. Met Airprint en Cloud printing kunt u documenten en emailtjes printen vanaf uw smartphone en tablet. Dit werkt bij Apple apparaten gemakkelijk dan met Android apparaten. Dit ligt niet aan de printer, dit ligt aan het besturingssysteem van het apparaat.

Inkt

De Canon MG5550 maakt gebruik van 5 losse inkt tankjes. Dit betekend dat u alleen de kleur kunt vervangen die ook echt op is, ten opzichte van printers met 2 patronen. Printers met 2 patronen hebben de 3 kleuren (cyaan, magenta en geel) in 1 patroon zitten. Bij de Canon MG5550 zitten alle kleuren dus aparte. Daarnaast  zit de printkop (het duurste onderdeel van de printer) in de printer zelf en niet aan de inkt patronen, zo als dat het geval is bij printers met 2 patronen. Dit zorgt er dus voor dat u alleen het inktpatroon vervangt en niet gelijk ook printkop erbij moet vervangen. Dit print goedkoper. Daarnaast gooit u nooit inkt weg ten opzichte van het 2 inktpatronen systeem waar u altijd een beetje kleuren inkt overhoud nadat 1 kleur op is.

Aangezien de printkop in de printer zit zal de printer de printkop beschermen tegen uitdroging en verbranding. De printkop wordt namelijk vrij warm tijdens het printen. De inkt wordt niet alleen gebruikt om te printen maar ook op de printkop koel te houden. Dit beteken dat wanneer 1 van de patronen leeg is hij dat gedeelte van de printkop niet meer kan koelen en de printkop dus kan verbranden. Om dit tegen te gaan zal de printer stoppen met printen totdat u het lege patroontje hebt vervangen. De printers met 2 patronen zullen ten alle tijden gaan printen zelfs als de inktpatronen helemaal leeg zijn. Dit zorgt ervoor dat de printkopjes kunnen verbranden waardoor de inktpatronen niet opnieuw te gebruiken zijn en uw nieuwe patronen moet kopen.

Afdruk kwaliteit

Doordat de Canon MG5550 met een printkop in de machine wordt geleverd is deze van uitstekende kwaliteit. Daarnaast heeft de printer een aparte zwarte foto patroon. Normaal zwarte inkt is pigment inkt, en pigment inkt hecht niet aan fotopapier. Vandaar dat er een aparte dye-inkt zwarte patroon in zit voor mooi foto’s. De Canon MG5550 is zeer geschikt als printer voor een hobby fotograaf. Maar ook voor gezinnen die af en toe een foto willen afdrukken. De print heeft jammer genoeg geen speciale achter invoer meer voor dikker papier.

Conclusie

+ 5 losse tankjes

+ Goede printkwaliteit

+ Uitstekende fotoprinter

+ Wifi, Airpint en Cloud Printing

– Geen achter invoer voor zwaar papier.

– Printer wordt geleverd met setup patronen

 

Mocht u nog vragen hebben laat dan hieronder een reactie achter.

Gratis verzending op alle orders boven de: NL € 50,- | BE € 100,-

 

Nederland
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 50,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 5,95 aan verzendbijdrage.

 

België
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 100,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 9,95 aan verzendbijdrage.

 

Uw bestelling afhalen in onze winkel is natuurlijk altijd gratis!

 

Sluiten
Zoeken sluiten
[wd_asp id=2]
[wd_asp id=6]

Haal uw bestelling (vandaag al)

op in onze winkel!

Bestel tot een uur voor sluitingstijd en haal vandaag al uw bestelling op in onze winkel in Hoorn aan het Breed nummer 8 (mits op voorraad).

Winkel:
Breed 8
1621 KB, Hoorn
0229 214 334
klantenservice@cartridgecity.nl

Sluiten

Maandag t/m zaterdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Bestelt u voor 15:00 op maandag t/m zaterdag dan gaat uw bestelling die zelfde dag nog met DHL mee. 80% van de pakketten levert DHL de volgende dag (behalve op zondag). Het kan dus helaas voorkomen dat uw bestelling 1 of 2 dagen later wordt geleverd door DHL. Hier hebben wij helaas geen invloed op. 

Sluiten

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!