Papier is toch papier? Voorkom schade door papierstof

[one_fourth].[/one_fourth][one_half]

 

 

Hoe voorkom ik printer problemen?

 

De kwaliteit van het papier, papierinvoerstoringen en verstopte printkoppen hebben op de lange termijn een relatie met elkaar. Dit is iets wat erg onderschat wordt. Er is een relatie tussen de kwaliteit van het papier en storingen aan de printer op lange termijn.

In elke printer zitten rubberen rollen die het papier oppakken en doorvoeren (de transportrollen). Deze transportrollen zijn heel stroef, zodat een vel papier goed opgepakt kan worden. 

Bij goedkoop printpapier wordt er veelal gebruik gemaakt van een grove structuur. Deze grove structuur wordt veroorzaakt door de gebruikte houtvezels en heeft als nadeel dat er veel stof in zit. Dit stof (papierstof) zorgt ervoor dat de transportrollen op een gegeven moment helemaal vol zitten. Dit betekent dat het papier niet meer goed opgepakt wordt en er papierstoringen gaan ontstaan. Dit zelfde geldt voor de rollen van bijvoorbeeld de automatische document invoer (ADF).

Bij inktprinters, waarbij de printkop in de printer zit blijft dit stof aan de onderkant van de printkop hangen. Dit kan op termijn ook voor verstoppingen zorgen, met als gevolg een slechte afdruk of een defecte printkop.

Voor een laserprinter is het risico iets minder. Deze printers hebben geen printkop maar wel een fuser-unit. Bij grote laserprinters worden de fusers bij een onderhoudsbeurt vervangen, bij goedkopere laserprinters zal uiteindelijk papierstof de fuser beschadigen. Echter ook hier kunnen volgelopen transportrollen voor problemen zorgen.

Let bij het afdrukken tevens op de instellingen van het papier. Gebruikt u papier van bijvoorbeeld 70 gram, stel dan de printer in op dun papier. Gebruikt u 120 grams papier of zwaarder, stel de printer dan in op dikker papier. Het gebruik van de juiste instellingen kan vaak al veel problemen voorkomen.

[/one_half][one_fourth_last].[/one_fourth_last]

 

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!