Papier is toch papier? Voorkom schade door papierstof

[one_fourth].[/one_fourth][one_half]

 

 

Hoe voorkom ik printer problemen?

 

De kwaliteit van het papier, papierinvoerstoringen en verstopte printkoppen hebben op de lange termijn een relatie met elkaar. Dit is iets wat erg onderschat wordt. Er is een relatie tussen de kwaliteit van het papier en storingen aan de printer op lange termijn.

In elke printer zitten rubberen rollen die het papier oppakken en doorvoeren (de transportrollen). Deze transportrollen zijn heel stroef, zodat een vel papier goed opgepakt kan worden. 

Bij goedkoop printpapier wordt er veelal gebruik gemaakt van een grove structuur. Deze grove structuur wordt veroorzaakt door de gebruikte houtvezels en heeft als nadeel dat er veel stof in zit. Dit stof (papierstof) zorgt ervoor dat de transportrollen op een gegeven moment helemaal vol zitten. Dit betekent dat het papier niet meer goed opgepakt wordt en er papierstoringen gaan ontstaan. Dit zelfde geldt voor de rollen van bijvoorbeeld de automatische document invoer (ADF).

Bij inktprinters, waarbij de printkop in de printer zit blijft dit stof aan de onderkant van de printkop hangen. Dit kan op termijn ook voor verstoppingen zorgen, met als gevolg een slechte afdruk of een defecte printkop.

Voor een laserprinter is het risico iets minder. Deze printers hebben geen printkop maar wel een fuser-unit. Bij grote laserprinters worden de fusers bij een onderhoudsbeurt vervangen, bij goedkopere laserprinters zal uiteindelijk papierstof de fuser beschadigen. Echter ook hier kunnen volgelopen transportrollen voor problemen zorgen.

Let bij het afdrukken tevens op de instellingen van het papier. Gebruikt u papier van bijvoorbeeld 70 gram, stel dan de printer in op dun papier. Gebruikt u 120 grams papier of zwaarder, stel de printer dan in op dikker papier. Het gebruik van de juiste instellingen kan vaak al veel problemen voorkomen.

[/one_half][one_fourth_last].[/one_fourth_last]

 

Gratis verzending op alle orders boven de: NL € 50,- | BE € 100,-

 

Nederland
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 50,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 5,95 aan verzendbijdrage.

 

België
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 100,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 9,95 aan verzendbijdrage.

 

Uw bestelling afhalen in onze winkel is natuurlijk altijd gratis!

 

Sluiten
Zoeken sluiten
[wd_asp id=2]
[wd_asp id=6]

Haal uw bestelling (vandaag al)

op in onze winkel!

Bestel tot een uur voor sluitingstijd en haal vandaag al uw bestelling op in onze winkel in Hoorn aan het Breed nummer 8 (mits op voorraad).

Winkel:
Breed 8
1621 KB, Hoorn
0229 214 334
klantenservice@cartridgecity.nl

Sluiten

Maandag t/m zaterdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Bestelt u voor 15:00 op maandag t/m zaterdag dan gaat uw bestelling die zelfde dag nog met DHL mee. 80% van de pakketten levert DHL de volgende dag (behalve op zondag). Het kan dus helaas voorkomen dat uw bestelling 1 of 2 dagen later wordt geleverd door DHL. Hier hebben wij helaas geen invloed op. 

Sluiten

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!