Setup Cartridges

Wat is een setup cartridge?

Wat is een setup cartridge eigenlijk?

HP, Brother, Epson, Canon leveren tegenwoordig bij nieuwe printers vaak setup cartridges. De setup cartridges worden ook weleens starter cartridges genoemd. Printers met vier of meer cartridges worden bijna altijd geleverd met een setup cartridges. Deze setup cartridges zijn vaak voor maar 30 tot 50% gevuld ten opzichte van degene die u in de winkel koopt. Daarnaast worden er vaak ook nog XL patronen aangeboden hier zit vaak vier tot zes keer zoveel in als in de setup cartridge.

Waarom leveren fabrikanten hun printers met setup cartridges?

Dit heeft meerdere redenen. Eén is dat de fabrikanten de prijs van de printers zo laag mogelijk willen houden. Wanneer ze de printers leveren met volledig gevulde patronen kost de fabrikant dit eigenlijk twee keer geld. De fabrikant moet namelijk meer inkt bij de printer leveren en het duurt twee keer zo lang voordat u nieuwe cartridges gaat halen. Een andere reden voor het leveren van setup patronen is dat er vroeger door winkeliers nogal vaak de cartridges uit de doos van de printers gehaald werden, om die vervolgens voor de normale verkoopprijs te verkopen en bij de printer een huismerk te leveren. Op die manier verdiende de winkelier extra geld aan de verkoop van de originele patronen. Om dit tegen te gaan hebben ze de normale cartridges dus vervangen voor setup cartridges. U kunt altijd zien of uw printer met setup cartridges is geleverd. Het woord SETUP of INTRO staat namelijk op de cartridges.

Geldt dit voor alle printers?

Nee, niet alle printers worden met setup cartridges geleverd. Printers die werken met twee cartridges (één cartridge voor zwart en één cartridge waar de 3 kleuren inzitten) worden vaak niet geleverd met een setup variant, maar met de standaard cartridges. Deze standaard cartridges zijn ook gewoon in de winkel te koop. U kunt daarnaast vaak kiezen voor de XL cartridges. Hier zit doorgaans het dubbele in, terwijl ze minder dan het dubbele kosten en dus voordeliger printen.

Bespaar op uw printkosten met ons huismerk.

Omdat de printer tijdens de installatie de ingebouwde printkop moet vullen en door moet spoelen met de inkt uit de setup cartridges (en de setup cartridges al een kleine inhoud hebben), zal een setup cartridge zeer snel vervangen moeten worden. Vaak hebben wij hier uitstekende vervangers voor van ons huismerk. Deze kosten een stuk minder dan die van de originele fabrikant en u kunt er meestal een veel meer mee printen. Dit komt simpelweg doordat wij meer inkt in onze huismerk cartridges stoppen dan de fabrikanten in hun originele cartridges doen.

Gratis verzending op alle orders boven de: NL € 50,- | BE € 100,-

 

Nederland
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 50,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 5,95 aan verzendbijdrage.

 

België
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 100,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 9,95 aan verzendbijdrage.

 

Uw bestelling afhalen in onze winkel is natuurlijk altijd gratis!

 

Sluiten
Zoeken sluiten
[wd_asp id=2]
[wd_asp id=6]

Haal uw bestelling (vandaag al)

op in onze winkel!

Bestel tot een uur voor sluitingstijd en haal vandaag al uw bestelling op in onze winkel in Hoorn aan het Breed nummer 8 (mits op voorraad).

Winkel:
Breed 8
1621 KB, Hoorn
0229 214 334
klantenservice@cartridgecity.nl

Sluiten

Maandag t/m zaterdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Bestelt u voor 15:00 op maandag t/m zaterdag dan gaat uw bestelling die zelfde dag nog met DHL mee. 80% van de pakketten levert DHL de volgende dag (behalve op zondag). Het kan dus helaas voorkomen dat uw bestelling 1 of 2 dagen later wordt geleverd door DHL. Hier hebben wij helaas geen invloed op. 

Sluiten

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!