HP Officejet Pro X476 Series Blog

HP Officejet Pro X476 serie firmware en cartridges

HP Officejet Pro X476 serie firmware

De HP Officejet Pro X476 serie van HP is alweer een poosje op de markt. Inmiddels zijn er diverse firmware updates geweest om de machines te updaten. Deze firmware updates veranderen de machine softwarematig. Dit kan zijn om problemen met de software in de printer te verhelpen, maar ook welke versie chip de printer mag accepteren. Fabrikanten brengen steeds vaker cartridges uit met daarop een chip. Deze chip zit er vaak maar voor 2 dingen op. 1. Identificatie: De chip zorgt ervoor dat de printer ziet dat u de juiste kleur op de juiste plek hebt geplaatst. 2. De inhoud: De printer schrijft de overgebleven inhoud in de chip. De printer print bijvoorbeeld 10 pagina’s met de cartridges. Deze 10 pagina’s worden dan van het totaal aantal pagina’s op de chip afgetrokken. De afdruk wordt bepaald door de printkop en de inkt. De firmware updates die de fabrikant uitbrengt zorgen er niet voor dat de printer mooier gaat printen. De fabrikant kan wel de aansturing van bijvoorbeeld het mengen van kleuren softwarematig aanpassen. Hierdoor kan het zijn dat er na een firmware update de kleuren er iets anders uitkomen, maar de afdrukkwaliteit blijft hetzelfde.

HP Officejet Pro X476 serie cartridges

HP 970 971 Cartridges Blog

Het is dus altijd raadzaam om te wachten met het updaten van de firmware. Eigenlijk adviseren we altijd alleen te updaten wanneer u een probleem ondervind die de nieuwe firmware belooft op te lossen. Meestal zorgt het updaten van de firmware voor meer problemen. Dit heeft te maken met de chip die op de cartridges zit. Deze worden vaak voorzien van een versie nummer. De nieuwe firmware zorgt ervoor dat de printer alleen nog maar mag werken met versie X en hoger. Dit kan dus betekenen dat de cartridges die in de printer zitten na de update op eens niet meer herkend worden. Aangezien de fabrikant zelf al ruim van te voren zijn versie nummer van de chip kan aanpassen komt het bij originele cartridges niet heel vaak voor. Alleen wanneer u heel lang met de cartridges zou doen. Maar wij moeten onze chips baseren op de OEM (Original Equipment Manufacturer) chips. Dit betekent dat wij pas aan de nieuwe versies kunnen gaan werken, wanneer de OEM fabrikant ze al op de markt heeft. Dit kan er dus voor zorgen dat uw printer het wel met OEM cartridges doet maar niet met ons huismerk. We hebben inmiddels de nieuwste versie chips binnen en deze moeten het met alle modellen doen van HP Officejet Pro X476 serie. Aangezien de Pro X476 serie al een opvolger heeft gekregen zullen er niet snel meer nieuwe firmware updates voor uit komen en kunt u vanaf heden met een gerust hart onze huismerk cartridges HP 970, HP 970XL, HP 971 en HP 971XL gebruiken.

Koop geen namaak met dye inkt!

De HP 970 en HP 971 serie werkt met pigment inkt. Uiteraard zijn onze huismerk cartridges van de HP 970, HP 970XL, HP 971 en HP971XL ook voorzien van pigment inkt. Helaas zien wij dat er op dit moment erg veel namaak cartridges op de markt zijn die gebruik maken van het goedkopere dye (op waterbasis) inkt. Gebruik voor deze machine geen goedkope inktcartridges met dye inkt. Dit zal zorgen voor lekkage in de printkop (dye inkt is veel dunner) en vroeg of laat onomkeerbare schade veroorzaken. Als u niet zeker weet of een aanbieder dye of pigment inkt levert, kies dan de veilige optie en koop het niet.

Binnenkort zullen wij middels een nieuw blog het schokkende verschil laten zien tussen dye en pigment inkt.

De HP 970 en 971 cartridges zijn ook bekend onder de volgende nummers.

HP 970XL Zwart CN625AE

HP 971XL Cyaan CN626AE

HP 971XL Magenta CN627AE

HP 971XL Geel CN628AE

Hieronder een lijstje met de firmware versies die tot op heden zijn uitgekomen. We hebben alle firmware versies getest met onze huismerk cartridges en die werken probleemloos.

HP Officejet Pro X476dn MFPLNP1CN1245GR
HP Officejet Pro X476dn MFPLNP1CN1409BR
HP Officejet Pro X476dn MFPLNP1CN1432DR
HP Officejet Pro X476dn MFPLNP1CN1502BR

 

HP Officejet Pro X476dw MFPLWP1CN1245GR
HP Officejet Pro X476dw MFPLWP1CN1409BR
HP Officejet Pro X476dw MFPLWP1CN1432DR
HP Officejet Pro X476dw MFPLWP1CN1502BR

Nieuwe cartridges nodig?
Bestel ze voordelig en snel:

[porto_block name=”hp-970-hp-971″]

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!