Hoe vervang ik de printkoppen van een HP Officejet?

U hebt een HP Officejet printer en hij geeft aan dat de printkoppen vervangen dienen te worden. De HP Officejets met de inktpatronen HP 88 of HP 940 hebben 2 losse printkoppen in de printer zitten die na een bepaald aantal printjes vervangen dienen te worden. Maar wat zijn nu eigenlijk printkoppen?

Printkop

De printkop is het onderdeel in een inktprinter wat echt de afdruk maakt. In de printkop zitten allemaal hele kleine gangetjes waar de inkt doorheen wordt gespoten om dan uiteindelijk op het papier terecht te komen. Er zijn inktpatronen waarvan de printkop op het patroon zelf zit. Dit zijn voornamelijk de inktprinters met 2 inktpatronen. En er zijn inktprinters waar de printkop in de printer blijft en u alleen een ‘tankje’ met inkt vervangt, dit zijn voornamelijk de printers met 4 of meer inktpatronen. De printkop doet dus eigenlijk al het zware werk in een inktprinter.

HP Officejet

Heeft u een HP Officejet die gebruikt maakt van de HP 88 of HP 940 inktpatronen dan heeft uw printer 2 vervangbare printkoppen. De ene printkop is voor zwart en geel, de ander voor cyaan en magenta (blauw en rood). De printkoppen zijn aan slijtage onderhevig en moeten daarom om de zoveel printjes vervangen worden. Maar hoe? We hebben voor u een video gemaakt met de stappen die u moet uitvoeren om de printkoppen te kunnen vervangen.

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!