Hoe reset ik mijn Canon printer?

[one_fourth].[/one_fourth][one_half]Canon inktprinters met twee inktpatronen willen nog wel eens met een vervelende melding komen dat uw inktpatroon leeg is (wat hij vaak helemaal niet is) en dat deze vervangt dient te worden. De printer print niet meer en u kunt alleen maar op annuleren drukken. Dit lijkt een dood spoor maar, er is een hele simpele oplossing voor. Bekijk de video hierboven of volg de stappen hieronder.

Canon Reset Procedure

Om door te kunnen printen, staat er bij de leegmelding (tussen de regels door) reeds vermeld wat u moet doen. Maar om het voor u wat makkelijker te maken leggen we het stap voor stap uit. De melding die u krijgt op het computerscherm geeft iets aan als: “de volgende inkt is mogelijk op”. De printer werkt met een telsysteem, die elke keer wanneer u iets uitprint af turft. Na een bepaald aantal printjes staat de teller op “nul” en geeft hij een melding zoals hieronder te zien is. De printer weet nooit hoeveel inkt er daadwerkelijk in de cartridge zit. Dit komt omdat de cartridge helemaal dicht is en daardoor u maar dus ook de printer niet in het patroon kan kijken. Wanneer de teller op nul staat hoeft het dus niet zo te zijn dat de cartridge ook daadwerkelijk leeg is. En meestal is dit ook niet het geval. Vandaar dat u door kunt gaan met printen, nadat u de volgende handelingen hebt uitgevoerd.

1. Wanneer de volgende melding op uw computerscherm verschijnt tijdens het printen:

Canon Leeg Melding

2. Houdt de “stop/reset” knop net zo lang ingedrukt tot de melding van het computer scherm verdwijnt. Dit is de knop met het rode symbool (driehoek in een cirkel). 

Canon Reset Button Blog

3. Mogelijk komt de melding direct weer op het computer scherm te voorschijn, maar dan voor het andere patroon. Voer dan opnieuw stap 2 uit. Het kan ook zijn dat het andere patroon pas later deze melding geeft.

 

Mocht u geen computer (meer) hebben. Dan kunt u dit nog steeds uitvoeren. U mist alleen de feedback op de computer.[/one_half][one_fourth_last].[/one_fourth_last]