Double A Papier Blog

Help, mijn printer pakt het papier niet meer!

Uw printer pakt het papier niet meer. Heel vervelend en soms zelfs frustrerend, printers die hun papier niet meer willen oppakken. Uiteraard gebeurt het juist op het moment dat het jou niet uitkomt, je moet het printje tenslotte nu hebben. Om in ieder geval je huidige printopdracht eruit te krijgen, kun je het volgende doen. Voor een hopelijk definitieve oplossing kun je verderop lezen hoe je het een en ander kan repareren.

Snel NU nog even wat afdrukken:

Wanneer u de laatste tijd vaker een papierstoring hebt gehad met de printer en het bij de tweede keer wel lukte, is de kans groot dat de invoerrollen van uw printer vervuilt zijn of zelfs versleten. Om uw huidige opdracht toch nu af te drukken neemt u al het papier uit de printer. Controleer of het normaal printpapier is, niet bedrukt en zonder vouwen en ezelsoren. Waaier het papier even met je vingers, zodat het papier niet aan elkaar plakt. Wanneer u het papier weer hebt teruggeplaatst drukt u de papiergeleiders tegen het papier aan. De papiergeleiders zorgen ervoor dat het papier niet scheef getrokken wordt. Bij de meeste printers wordt het papier door één geleider helemaal naar rechts geschoven, er zijn ook printers die het papier exact in het midden van de printer uitlijnen. Geef een printopdracht en probeer, op het moment dat de machine wil gaan printen, het eerste blaadje even een klein zetje te geven in de goede richting. Zo ontlast u de aanvoerrollen enigszins. Hebt u meerdere pagina’s nodig, herhaal dit dan bij alle volgende blaadjes.

Papier uit de printer verwijderen

Wanneer een printer het papier moeilijk oppakt, komt er een moment dat de printer in storing gaat. Het papier komt niet op tijd bij de volgende sensor en de printer schiet in een storing. Papier eruit halen en weer overnieuw beginnen is veelal de enige oplossing. Wanneer u een papierstoring hebt, doet u er goed aan om het vel vastgelopen papier bij de uiteindes te pakken en rustig uit de printer te trekken. Rustig blijven is in dit geval de truc. Pak het vel met beide handen en begin zachtjes te trekken. Indien dit te abrupt gebeurd kan het papier scheuren en kunt u op zoek naar allemaal kleine stukjes.

Tip: er zijn veel modellen printers die aan de achterzijde een klep hebben zitten die geopend kan worden. Hier kan dan veelal gemakkelijk het papier verwijderd worden.

Als het papier niet in zijn geheel verwijderd is ligt er vaak onder de printkop nog wat papier. Probeer de printkop dan heel voorzichtig een klein stukje te verplaatsen en kijk of u het papier ziet zitten. Bij laserprinters is het verstandig om de toner cartridge en/of drum unit te verwijderen.

Papierrollen reinigen

Om het probleem te verhelpen zullen de rollen die het papier oppakken/geleiden vervangen of gereinigd moeten worden. Reinigen is iets wat u prima zelf kunt doen. U hebt er alleen wat wattenstaafjes en water of alcohol voor nodig. Met alcohol wordt schoonmaak alcohol (minimaal 70%) bedoeld wat u bij de drogist in een flesje kan kopen. Gebruik nooit wasbenzine of terpentine, dit tast de rubberen laag van het invoerrollen aan. De rollen vindt u daar waar het papier wordt geladen en zijn meestal zwart of grijs van kleur. Doe een beetje alcohol of water op een wattenstaafje en ga hiermee voorzichtig over de rolletjes. Als er geen viezigheid meer vanaf komt doet u het met een droog wattenstaafje nog een keer na. Wacht vervolgens nog een aantal minuten zodat de rolletjes goed droog zijn voordat je een printopdracht geeft.

Vaak hebben printers maar 1 rol, sommige hebben meerdere rollen. Bij printers met meerdere rollen treden er beduidend minder vaak papierstoringen op.

Kwaliteit van het Papier

Wanneer al het bovengenoemde het probleem niet oplost, kan het probleem ergens anders in zitten: Het papier!

Het ene pakpapier is het andere niet. Vele huismerken of blanco verpakt papier is van een dermate kwaliteit dat het papierstoringen veroorzaakt. Zo is elk velletje anders, is het oppervlakte niet glad genoeg of juist te glad en bevat het papier losse papierstof. Als dit stof op de papierrollen komt te zitten, vergroot dit de kans op doorslippen. Onze ervaring leert dat het Double A papier veruit het beste presteert. Het is niet alleen beter voor uw printer, maar ook beter voor uw afdrukken. Het resultaat is een stuk beter op goed papier als Double A dan op merkloze en goedkoop papier.

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!