Canon Reset Button Blog

Canon ondersteuningscode 1686 en 1688

Canon ondersteuningscode 1686 en 1688.

Nog even een kort blog over de Canon printers met TWEE inktpatronen. Wanneer er huismerk of gevulde cartridges worden gebruikt, kunnen deze printers met de volgende melding komen wanneer u een printopdracht stuurt naar de printer:

Ondersteuningscode 1686 “de volgende inkt is mogelijk op”

Ondersteuningscode 1688 “de volgende inkt is mogelijk op”

Afhankelijk van het model Canon printer kan de volgende code ook op het display van de printer knipperen E 1 6. Op de meeste modellen gaat het lampje met een bliksemschicht knipperen of branden. En een lampje naast de “B” en/of “C” kan gaan branden. De lampjes naast de “B” en “C” kunt u negeren. Dit is als het ware een reclame bord van Canon om u nieuwe cartridges te laten kopen, terwijl dit vaak helemaal niet nodig is. Het lampje met het “bliksemschicht” is wel belangrijk. Mocht deze gaan branden of knipperen dan vraagt de printer uw aandacht, omdat er iets mis lijkt te zijn.

De melding op uw computerscherm zou ongeveer als volgt moeten zijn:

De volgende inkt is mogelijk op.

Zwart/Kleur

De functie voor het bepalen van de resterende inktvoorraad word uitgeschakeld aangezien de inktvoorraad niet correct kan worden bepaald.
Als u wilt doorgaan met afdrukken zonder deze functie, drukt u minstens 5 seconden op de knop Stoppen/Herstellen (Stop/Reset) op de printer.
enz…

De Oplossing.

Wanneer op het computerscherm de melding verschijnt Ondersteuningscode 1686 of 1688 “de volgende inkt is mogelijk op” drukt u 5 tot 10 seconden de stop/reset knop (rood rondje met een rood driehoekje er in). Hiermee bevestigt u dat de printer het patroon gewoon mag gebruiken. U moet dit mogelijk twee keer achter elkaar doen wanneer uw printer de melding voor zowel het kleurenpatroon als het zwarte patroon weergeeft.

We hebben een video gemaakt waar deze handeling stap voor stap wordt uitgelegd:

 

Waarom geeft de printer deze melding?

Zoals u zelf kunt zien zijn de cartridges helemaal gesloten. U kunt niet in de cartridges kijken of, en hoeveel inkt er nog in zit. Dit kan de printer dus ook niet. Daarnaast werken deze cartridges alleen met een spons waardoor in de cartridges kijken weinig zin heeft. De printer werkt met een tellersysteem. Dit houdt in dat de printer bij elk gemaakt printje een pagina van de tellerstand afhaalt. Na een X aantal pagina’s staat de teller bijna op 0 en geeft de printer aan dat de cartridges vervangen moet worden. Vaak zit er nog voldoende inkt in de cartridge om nog even door te kunnen printen. Pas wanneer de afdruk minder wordt (strepen, vaal en/of ontbrekende kleuren), moeten de cartridges vervangen of hervuld worden. Wanneer u een huismerk of een hervulde cartridge gebruikt, staat deze teller op 0 of zo goed als op 0. Hierdoor geeft de printer de melding “De volgende inkt is mogelijk op”. De printer weet namelijk nooit wanneer een patroon vol of leeg is, hij baseert zijn melding op de teller. Omdat Canon heel veel geld verdient aan de verkoop van nieuwe originele cartridges, proberen ze u met deze melding nieuwe cartridges aan te smeren. Dit is dus helemaal niet nodig. U dient alleen de Stop/Reset knop ingedrukt te houden voor 5 à 10 seconden om gewoon uw cartridges helemaal leeg te kunnen printen.

Welke inktcartridges geven deze melding

De melding kan bij de volgende cartridges voorkomen: Canon PG-37, Canon PG-40, Canon PG-50, Canon CL-38, Canon CL-41, Canon CL-51, Canon PG-510, Canon PG-512, Canon CL-511, Canon CL-513, Canon PG-540, Canon PG-540 XL, Canon CL-541, Canon CL-541 XL, Canon PG-545, Canon PG-545 XL, Canon CL-546 en de Canon CL-546 XL.

Canon cartridges met printkop bestellen:

[porto_block name=”canon-pg-374050-cl-384151″] [porto_block name=”canon-pg-510512-bk-cl-511513-kl”] [porto_block name=”canon-pg-540-cl-541″] [porto_block name=”canon-pg-545xl-cl-546xl”]

Gratis verzending op alle orders boven de: NL € 50,- | BE € 100,-

 

Nederland
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 50,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 5,95 aan verzendbijdrage.

 

België
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 100,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 9,95 aan verzendbijdrage.

 

Uw bestelling afhalen in onze winkel is natuurlijk altijd gratis!

 

Sluiten
Zoeken sluiten
[wd_asp id=2]
[wd_asp id=6]

Haal uw bestelling (vandaag al)

op in onze winkel!

Bestel tot een uur voor sluitingstijd en haal vandaag al uw bestelling op in onze winkel in Hoorn aan het Breed nummer 8 (mits op voorraad).

Winkel:
Breed 8
1621 KB, Hoorn
0229 214 334
klantenservice@cartridgecity.nl

Sluiten

Maandag t/m zaterdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Bestelt u voor 15:00 op maandag t/m zaterdag dan gaat uw bestelling die zelfde dag nog met DHL mee. 80% van de pakketten levert DHL de volgende dag (behalve op zondag). Het kan dus helaas voorkomen dat uw bestelling 1 of 2 dagen later wordt geleverd door DHL. Hier hebben wij helaas geen invloed op. 

Sluiten

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!