Canon ondersteuningscode 1686 en 1688 - CartridgeCity.nl
Canon Reset Button Blog

Canon ondersteuningscode 1686 en 1688

Canon ondersteuningscode 1686 en 1688.

Nog even een kort blog over de Canon printers met TWEE inktpatronen. Wanneer er huismerk of gevulde cartridges worden gebruikt, kunnen deze printers met de volgende melding komen wanneer u een printopdracht stuurt naar de printer:

Ondersteuningscode 1686 “de volgende inkt is mogelijk op”

Ondersteuningscode 1688 “de volgende inkt is mogelijk op”

Afhankelijk van het model Canon printer kan de volgende code ook op het display van de printer knipperen E 1 6. Op de meeste modellen gaat het lampje met een bliksemschicht knipperen of branden. En een lampje naast de “B” en/of “C” kan gaan branden. De lampjes naast de “B” en “C” kunt u negeren. Dit is als het ware een reclame bord van Canon om u nieuwe cartridges te laten kopen, terwijl dit vaak helemaal niet nodig is. Het lampje met het “bliksemschicht” is wel belangrijk. Mocht deze gaan branden of knipperen dan vraagt de printer uw aandacht, omdat er iets mis lijkt te zijn.

De melding op uw computerscherm zou ongeveer als volgt moeten zijn:

De volgende inkt is mogelijk op.

Zwart/Kleur

De functie voor het bepalen van de resterende inktvoorraad word uitgeschakeld aangezien de inktvoorraad niet correct kan worden bepaald.
Als u wilt doorgaan met afdrukken zonder deze functie, drukt u minstens 5 seconden op de knop Stoppen/Herstellen (Stop/Reset) op de printer.
enz…

De Oplossing.

Wanneer op het computerscherm de melding verschijnt Ondersteuningscode 1686 of 1688 “de volgende inkt is mogelijk op” drukt u 5 tot 10 seconden de stop/reset knop (rood rondje met een rood driehoekje er in). Hiermee bevestigt u dat de printer het patroon gewoon mag gebruiken. U moet dit mogelijk twee keer achter elkaar doen wanneer uw printer de melding voor zowel het kleurenpatroon als het zwarte patroon weergeeft.

We hebben een video gemaakt waar deze handeling stap voor stap wordt uitgelegd:

 

Waarom geeft de printer deze melding?

Zoals u zelf kunt zien zijn de cartridges helemaal gesloten. U kunt niet in de cartridges kijken of, en hoeveel inkt er nog in zit. Dit kan de printer dus ook niet. Daarnaast werken deze cartridges alleen met een spons waardoor in de cartridges kijken weinig zin heeft. De printer werkt met een tellersysteem. Dit houdt in dat de printer bij elk gemaakt printje een pagina van de tellerstand afhaalt. Na een X aantal pagina’s staat de teller bijna op 0 en geeft de printer aan dat de cartridges vervangen moet worden. Vaak zit er nog voldoende inkt in de cartridge om nog even door te kunnen printen. Pas wanneer de afdruk minder wordt (strepen, vaal en/of ontbrekende kleuren), moeten de cartridges vervangen of hervuld worden. Wanneer u een huismerk of een hervulde cartridge gebruikt, staat deze teller op 0 of zo goed als op 0. Hierdoor geeft de printer de melding “De volgende inkt is mogelijk op”. De printer weet namelijk nooit wanneer een patroon vol of leeg is, hij baseert zijn melding op de teller. Omdat Canon heel veel geld verdient aan de verkoop van nieuwe originele cartridges, proberen ze u met deze melding nieuwe cartridges aan te smeren. Dit is dus helemaal niet nodig. U dient alleen de Stop/Reset knop ingedrukt te houden voor 5 à 10 seconden om gewoon uw cartridges helemaal leeg te kunnen printen.

Welke inktcartridges geven deze melding

De melding kan bij de volgende cartridges voorkomen: Canon PG-37, Canon PG-40, Canon PG-50, Canon CL-38, Canon CL-41, Canon CL-51, Canon PG-510, Canon PG-512, Canon CL-511, Canon CL-513, Canon PG-540, Canon PG-540 XL, Canon CL-541, Canon CL-541 XL, Canon PG-545, Canon PG-545 XL, Canon CL-546 en de Canon CL-546 XL.

Canon cartridges met printkop bestellen:

[porto_block name=”canon-pg-374050-cl-384151″] [porto_block name=”canon-pg-510512-bk-cl-511513-kl”] [porto_block name=”canon-pg-540-cl-541″] [porto_block name=”canon-pg-545xl-cl-546xl”]
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Gratis verzending op alle orders boven de € 30,-

Op alle bestellingen met een orderwaarde van minstens € 30,- rekenen wij geen verzendbijdrage. Daaronder betaald u slecht € 3,95 aan verzendbijdrage. Het is ook mogelijk om uw bestelling in onze winkel in Hoorn op te halen. U kunt dit op de bestelpagina aangeven. 

Sluiten
Zoeken sluiten
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) Cookies te plaatsen op uw computer.