Brother Tonercartridge met chip en doos

Brother Re-usable chips goed ontvangen door ETIRA

ETIRA (European Toner and Inkjet Remanufacturers Association ) roept andere printerfabrikanten op om de inzet van Brother Industries op het gebied van ecologisch ontwerp en milieu te volgen, door herbruikbare chips op cartridges plaatsen die Re-Use van cartridges mogelijk maakt.

Brother heeft recent chips in nieuwere cartridge-modellen ingebouwd. De chips beschermen de IP-rechten van Brother, maar maken Re-Use van cartridges mogelijk omdat het chipontwerp meerdere resets mogelijk maakt.

ETIRA wil dat andere printerfabrikanten en de Europese autoriteiten het voorbeeld van Brother volgen. “Chips kunnen de functionaliteit van de cartridge verbeteren, maar mogen het hergebruik van cartridges nooit in de weg staan”, aldus ETIRA

Volgens ETIRA is deze Brother-strategie een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen cartridges voor eenmalig gebruik (‘ SUCK ‘s zoals ze op de markt bekend zijn) en voorziet ze in de behoeften van onze samenleving die vraagt ​​om hergebruik van producten en voldoet aan de Europese richtlijn over Eco-Design.

Het is ook een belangrijke stap voorwaarts in de toepassing van de “4R” -hiërarchie, waarbij de voorbereiding op Re-Use en Re-Manufacturing boven andere opties zoals louter recycling van de materialen, verbranding of storten staat. “

ETIRA streeft al langer naar een EU-wijde verplichte en toenemende minimum drempels voor hergebruik van cartridges om de schade te verminderen die plastic cartridges voor eenmalig gebruik veroorzaken voor het Europese milieu.

Net als in de auto-industrie streeft ETIRA naar een verplichting voor printerfabrikanten om gegevens te delen met externe reparateurs door middel van een licentieovereenkomst, alle informatie die nodig is voor het onderhouden en repareren van cartridges en printers, inclusief software, onderdelencatalogi, handleidingen, enz. .

Of het zover gaat komen is nog maar de vraag, wij omarmen elk initiatief welke het hergebruik van cartridges steunt

Gratis verzending op alle orders boven de: NL € 50,- | BE € 100,-

 

Nederland
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 50,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 5,95 aan verzendbijdrage.

 

België
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 100,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 9,95 aan verzendbijdrage.

 

Uw bestelling afhalen in onze winkel is natuurlijk altijd gratis!

 

Sluiten
Zoeken sluiten
[wd_asp id=2]
[wd_asp id=6]

Haal uw bestelling (vandaag al)

op in onze winkel!

Bestel tot een uur voor sluitingstijd en haal vandaag al uw bestelling op in onze winkel in Hoorn aan het Breed nummer 8 (mits op voorraad).

Winkel:
Breed 8
1621 KB, Hoorn
0229 214 334
klantenservice@cartridgecity.nl

Sluiten

Maandag t/m zaterdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Bestelt u voor 15:00 op maandag t/m zaterdag dan gaat uw bestelling die zelfde dag nog met DHL mee. 80% van de pakketten levert DHL de volgende dag (behalve op zondag). Het kan dus helaas voorkomen dat uw bestelling 1 of 2 dagen later wordt geleverd door DHL. Hier hebben wij helaas geen invloed op. 

Sluiten

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!