HP OfficeJet

Auto firmware updates uitschakelen op een HP OfficeJet

HP en Auto Firmware Updates

Misschien wel gehoord/gelezen dat HP een agressieve manier heeft van u dwingen steeds nieuwe dure originele HP cartridges te kopen. Dit doen ze middels “automatische firmware updates”. Firmware is de software die op uw printer draait. HP geeft aan dat ze met deze updates uw printer “beter beveiligen”. Maar hoe onveilig zijn deze printers van HP dan als ze elke maand een update nodig hebben? Deze updates zijn namelijk helemaal niet voor uw beveiliging maar de beveling van HP’s bankrekening.

HP en verschillende versie chips

Op de cartridges die in uw printer gaan zitten “chips”. Deze chips hebben een aantal functies. Zo verteld de chip aan de printer welke nummer, kleur en bijvoorbeeld inhoud de cartridge heeft. Helaas werkt HP ook met verschillende “versies” van deze chips. Wanneer er een nieuwe serie cartridges op de markt wordt gebracht door HP beginnen deze met versie 0 (V0). Na bijvoorbeeld 3 maanden brengt HP V1 uit. Dit ziet u verder niet. Het is alleen aan de verloop datum te zien om welke versie chip het gaat. Dit doet HP dus om de zoveel tijd. Waardoor er dus constant nieuwere versies van de chips op de markt komen.

HP en firmware updaten

Nu gaat HP bijvoorbeeld na en half jaar de firmware van de printers elke 3 maanden updaten om de printer “onklaar” te maken voor “oudere” versie chips. Zo lang de cartridge in de printer zit merkt u er niks van. Maar zodra u een cartridge vervangt die een oudere versie chip heeft dan dat de firmware accepteert geeft de printer aan dat het patroon “gecontroleerd moet worden” omdat hij “mogelijk beschadigd is”. De printer weigert dan dus ook te printen. Met het patroon is echt helemaal niks mis. Alleen de firmware op de printer weigert simpelweg de chip om zijn “verkeerde versie”.

De oplossing

Gelukkig is dit bij een HP OfficeJet gemakkelijk tegen te gaan. U dient alleen het automatisch updaten van de firmware uitschakelen en de firmware ook handmatig niet meer up te daten. Volg de stappen hieronder om dit uit te schakelen. Let op: het kan per printer een beetje anders zijn of anders uit zien.  

 

STAP 1

Auto Firmware Update Uitschakelen Stap 1
Sleep met uw vinger de grijze bovenste balk naar beneden. Mocht u deze balk niet hebben probeer dan naar iets van een icoon van een tandwiel, of gereedschappen te zoeken. Of naar iets van “Instellingen” of “Config./Configuratie”. Mocht u de grijze balk niet hebben is het mogelijk dat u stap 2 kunt overslaan.

 

 

STAP 2

Auto Firmware Update Uitschakelen Stap 2
Druk links bovenin op het icoon van een tandwiel. Mocht u dit niet hebben zie dan STAP 1.

 

STAP 3

Auto Firmware Update Uitschakelen Stap 3
Ga in het menu op zoek naar: “Printeronderhoud

 

STAP 4

Auto Firmware Update Uitschakelen Stap 4
Ga in het Printeronderhoud menu op zoek naar: “Printer bijwerken

 

STAP 5

Auto Firmware Update Uitschakelen Stap 5
Ga in het Printer bijwerken menu op zoek naar: “Opties voor printerupdates

 

STAP 6

Auto Firmware Update Uitschakelen Stap 6
Ga in het Opties voor printerupdates menu op zoek naar: “Niet controleren

 

Stap 7

Auto Firmware Update Uitschakelen Stap 7
Klik op “Nee” om de updates niet in te schakelen.

 

De printer mag zichzelf nu niet meer automatisch update. U kunt de machine dus weer zonder dat u in de toekomst tegen problemen aanloopt gebruiken. Mochten we u hiermee geholpen hebben willen we u vragen ons te steunen door uw cartridges in onze webshop aan te schaffen. Kijk voor uw HP OfficJets cartridges op deze pagina. Door uw cartridges bij ons te kopen kunnen wij u en andere kunnen blijven helpen met printer problemen en u en andere blijven voorzien van tips en tricks omtrent printers en cartridges.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Team CartridgeCity.nl

Gratis verzending op alle orders boven de: NL € 50,- | BE € 100,-

 

Nederland
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 50,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 5,95 aan verzendbijdrage.

 

België
Gratis verzending op alle orders met een orderwaarde van € 100,- of meer. Daaronder rekenen wij u € 9,95 aan verzendbijdrage.

 

Uw bestelling afhalen in onze winkel is natuurlijk altijd gratis!

 

Sluiten
Zoeken sluiten
[wd_asp id=2]
[wd_asp id=6]

Haal uw bestelling (vandaag al)

op in onze winkel!

Bestel tot een uur voor sluitingstijd en haal vandaag al uw bestelling op in onze winkel in Hoorn aan het Breed nummer 8 (mits op voorraad).

Winkel:
Breed 8
1621 KB, Hoorn
0229 214 334
klantenservice@cartridgecity.nl

Sluiten

Maandag t/m zaterdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Bestelt u voor 15:00 op maandag t/m zaterdag dan gaat uw bestelling die zelfde dag nog met DHL mee. 80% van de pakketten levert DHL de volgende dag (behalve op zondag). Het kan dus helaas voorkomen dat uw bestelling 1 of 2 dagen later wordt geleverd door DHL. Hier hebben wij helaas geen invloed op. 

Sluiten

Net als elke andere webwinkel werkt CartridgeCity.nl alleen door (tijdelijke) "cookies" te plaatsen op uw computer. We maken GEEN gebruik van Google Analytics!